,

Bakker Van Helden heeft het allemaal!

“Zammen even naer d’n Diek gaen?”. Als echte Flakkeeënaars (mijn zusje woont sinds kort ook op dit mooie eiland) lopen we op zaterdagmiddag even een rondje over d’n Diek. Daar hoort ook een bezoekje aan Bakker Van Helden bij.

Van Helden in een nieuw jasje

Banketbakkerij Van Helden, gevestigd op de winkeldijk van Middelharnis, is al meer dan 55 jaar een begrip op Goeree-Overflakkee. Ze verkopen de heerlijkste gebakjes, chocolade en maken in de zomermaanden ambachtelijk ijs. Sinds kort is de huidige bakkerij flink uitgebreid en is het ook mogelijk om te lunchen bij Van Helden. De hoogste tijd om even kennis te maken met het vernieuwde assortiment. Bij binnenkomst voel het al direct vertrouwd. Begroet door één van de enthousiaste medewerkers die ons naar een plekje bij het raam begeleidt. Het duurt niet lang of er staat een man schaamteloos naar binnen te staren. Tja, zo’n grote metamorfose is bij het winkelend publiek natuurlijk niet onopgemerkt gebleven.

De keuze is reuze

Het menu ziet er uitnodigend uit. De lijst met verschillende koffies is oneindig. Van speciale koffies tot een Flakkees bakkie. Overigens niet te verwarren met een Haags bakkie. Ook van de lunchgerechten worden we erg vrolijk. Alle broodjes (en gerechten) hebben de naam van een Flakkees dorp. Een broodje Dirksland is bijvoorbeeld goed belegd met warme beenham van Slagerij Zuidland uit Dirksland. Volgens mijn zusje een echte aanrader! Ik laat mezelf verleiden tot de favoriete keuze van eigenaresse Selma van Helden. Een desempizza met gorgonzola, peer en amandelschaafsel. Ik snap inmiddels waarom het één van haar favoriete gerechten is.

Zelfs het brood heeft een verhaal. Het is namelijk gemaakt van desem en gebakken op een stenen vloer net zoals vroeger de Franse bakkers dat deden. En dat proef je!

Voor ieder wat wils

Na een uitgebreide kennismaking met de vernieuwde menukaart brengen we ook nog even een bezoekje aan de winkel. Wederom een hele berg verleiding! De winkel staat vol met chocolade paashazen en in de vitrine vind je de lekkerste gebakjes. De lekkerste is én blijft toch wel de skipunt. En nee, ik ga niet uitleggen hoe die smaakt. Dan moet je zelf maar een keer langs en kun je direct de nieuwe winkel bewonderen.

Inmiddels heb ik alweer een nieuw bezoek aan deze lunchroom gepland, want niet alleen de menukaart maar ook het personeel nodigt uit om zeker nog eens terug te komen!

Banketbakkerij van Helden
Westdijk 12
Middelharnis
T 0187-482065

 

Geschreven door: Jorne Kap

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *