,

Brasserie DOK16

Als je denk dat je bij Brasserie DOK16 bij een gewone Brasserie terecht komt, heb je het mis. Veel van de werkzaamheden worden namelijk verricht door mensen met een verstandelijke beperking. De Brasserie is een dagbestedingslocatie van Zuidwester en je vindt ze op het terrein van Hernessenoord. Er hangt een hele leuke vibe, die je direct bij binnenkomst al voelt. Je wordt vrolijk en enthousiast onthaald en de mensen in de bediening helpen je graag met het maken van je keuze.

Bijzonder is ook dat er zo veel mogelijk wordt gewerkt met verse producten uit eigen streek. De geitenkaas van de Mekkerstee, gewone kaas van de kaasboerderij de Westplaat en de verse frietjes van Westhove. En dan natuurlijk heel veel verse spullen uit de eigen kwekerij en kas. Als je nieuwsgierig bent wat er allemaal aan groenten en kruiden wordt verbouwd, loop dan gerust even binnen bij de kwekerij en winkel. Je vindt deze schuin tegenover de Brasserie.

Het menu

Het menu is heel uitgebreid en is gebaseerd op de oogst van de eigen kas en de beste ingrediënten van lokale leveranciers. Eerlijk gezegd vond ik het nog lastig kiezen. Voor mijn tafelgenoot was de keuze makkelijk: dat móest de hamburger worden! Ik twijfelde tussen één van de salades, de verse tomatensoep of zou ik toch voor een vers broodje gaan? Voor kinderen staat er trouwens ook voldoende lekkers op de kaart. Want zeg nou zelf, een pannenkoek, frietjes met kipnuggets en appelmoes of een boterham met zoet beleg vind toch elk kind wel lekker.

Wij gingen met volle buikjes en een tevreden gevoel naar buiten. We komen zeker nog een keer! Brassier DOK16 is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.30-17.00 uur en op zaterdag en 10.30-16.30 uur.

Westerschelde 16A
3241PA Middelharnis
Telefoon: 0187 898752
Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *