,

City Center Goeree-Overflakkee

Ik ben fan van de dijk, of d’n Diek, zoals op goed Flakkees gezegd. Ik herinner me nog goed dat ik verbaasd was toen ik er voor de eerste keer overheen liep. Wát een gevarieerd aanbod aan mooie winkels!  Het City Center bestrijkt het gebied vanaf de pizzeria in de haven tot en met 19Toen aan het einde, in Sommelsdijk. Er zijn meer dan 100 winkels, horeca ondernemingen en bedrijven te vinden. Kleine merken, maar ook de grotere ketens zijn vertegenwoordigd. Het is er écht verrassend veelzijdig!

Mijn 10 favoriete winkels:

 1. 19Toen. Deze winkel verkoopt retro en vintage spulletjes en heeft een groot aanbod aan bijzondere verlichting. Vaak loop ik er gewoon even naar binnen om te snuffelen en een praatje te maken met Trudy, de eigenaresse. Als je er toch bent loopt dan ook even naar boven waar je werk van kunstenaar Jaap Reedijk kunt bekijken.
 2. Buijsse Mode. Eerlijk gezegd duurde het eventjes voordat ik mijn eerste stap over de drempel van Buijsse zette. Té chique, te mooi, niets voor mij dacht ik. Maar niets is minder waar! De zaak heeft een gevarieerd aanbod mooie kleding in diverse prijsklassen zodat er altijd wel iets voor je bij zit. En ja, dus ook voor mij!
 3. Kapsalon Tonnekreek. Als je verhuist moet je natuurlijk op zoek naar een nieuwe kapper. Vanaf dag één is Tonnekreek de mijne. De zaak is mooi groot, het personeel vriendelijk en de producten die ze gebruiken spreken mij aan. En last but least … ik ga altijd met een blij hoofd naar buiten.
 4. Zwartbol Foods. Dit is een gevaarlijke zaak. Eenmaal binnen, garandeer ik dat je met een tas vol weer naar buiten stapt. In de winkel heb je een ruime keuze uit kazen, delicatessen, noten en zuidvruchten, charcuterie, streekproducten en heerlijke wijnen.
 5. Keyzer Shoes & Trends. Mijn eerste stel schoenen kocht ik hier. Het is een moderne winkel met een compleet aanbod van kwaliteitsmerken in dames- heren en kinderschoenen. De zaak bestaat al langer dan 80 jaar! Pluspunt is absoluut het vriendelijke en deskundige personeel.City Center Goeree-Overflakkee vlaggen
 6. Hema. De Hema is voor mij een topwinkel, ik koop er van alles. Denk aan brood, broodbeleg, wijn, maar natuurlijk ook ondergoed voor de jongste, tissues, cadeaupapier en ga zo maar door. En als ik mezelf wil verwennen, koop ik in het restaurant een koffie-verkeerd. Natuurlijk mét tompouce!
 7. Het Sigarenwinkeltje. Ik rook zelf helemaal niet, maar het is heerlijk om even in dit kleine winkeltje binnen te lopen. Ga lekker zitten en maak een praatje met eigenaar Ad of met één van de andere locals die er zijn. Je hoort er de mooiste verhalen.
 8. Bij Elles. Ik vind het daar leuk omdat ze bijzonder lekker eten hebben! Of je nu zin hebt in een koffie met iets lekkers erbij, even gezellig wilt lunchen met een vriendin of juist heerlijk wil genieten van het avondeten, je bent bij Elles aan het juiste adres. Er wordt zo verantwoord en puur mogelijk gebakken en gekookt.
 9. Brasserie ‘t Vingerling. Gelegen aan de haven vind je de Bras. Inmiddels heb ik alweer een paar keer hier gegeten en het was elke keer weer een feestje. Mooi eten voor een vriendelijke prijs, wat wil je nog meer. Helemaal fijn is natuurlijk dat je bij goed weer heerlijk buiten kunt eten op het grote, gezellige terras.
 10. Duifhuizen tassen & koffers. Een winkelketen die al sinds 1953 bestaat en blijft vernieuwen, dat spreekt mij gewoon aan. Je vindt in de zaak de nieuwste trends op het gebied van reiskoffers, tassen en portemonnees. Kwaliteit, persoonlijk contact en service staan bij Duifhuizen hoog in het vaandel.

Natuurlijk zijn er veel meer winkels waar ik graag kom, eetcafés waar ik graag eet of lunchrooms waar ik graag koffie drink. Maar die bewaar ik voor een volgende blog.

Leuk weetje: tijdens de zomermaanden juli en augustus is het merendeel van de winkels van het City Center Goeree-Overflakkee op zaterdag geopend tot 7 uur ‘s avonds. Welke dat zijn vind je op deze pagina.

 

 

 

 

 

 

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

One comment

 1. 25 juni 2017 at 01:10

  Wat leuk te lezen! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *