Een hippe vintage en retroshop in Sommelsdijk

Weet niet hoe het met jullie zit, maar ik hou best van shoppen. Offline en online, maakt me niet zoveel uit. Online ontdek ik graag nieuwe, hippe en gave shops. Maar ook stenen winkels weten mijn hart te veroveren. Zeker als ik op een onverwachte plek tegen een mooi pareltje aanloop. En zeg nou zelf, een hippe shop met vintage en retro producten, verwacht jij dat in Sommelsdijk?

Dat was er eentje die ik niet had voorzien toen wij hier kwamen wonen. Dacht dat dat soort winkels alleen in grote steden bestonden. Dus ja, in Den Haag,  Rotterdam of Utrecht. Maar nee hoor! Want, lucky me, op nog geen 5 minuten lopen van mijn huis vind je de aan de Oostdijk de 19toen shop. Een winkel met een verrassende collectie verlichting, meubelen en woonaccessoires uit de jaren ’20 tot ’80.

img_3462

Trudy van 19Toen legt uit wat nu precies het verschil is tussen vintage en retro, want dat is niet voor iedereen duidelijk. “Bij vintage gaat het om originele oude producten en bij retro zijn het producten die nieuw zijn gemaakt, maar naar oud model. In onze winkel vind je beiden terug. Het is een mooie mix van vintage old skool spullen zoals meubels, kastjes, kapstokken, tafels en andere woonaccessoires.  En dat alles gecombineerd met retro klokken, vazen, servies en lampen.”

Loop ook zeker eens binnen als je op zoek bent naar een cadeautje, want daarvoor kan je ook goed bij 19Toen terecht. “Vooral vazen, serviesgoed en de thermoskannen doen het goed, zeker in deze periode van het jaar.”19toenc

Verlichting is bij 19Toen de specialiteit. Denk dan aan het combineren van oude of nieuwe glaskappen met een nieuw armatuur of aan authentieke verlichting zoals originele schoollampen en jaren ’70 lampen. Maar ook voor replica’s van originele oude modellen kan je bij 19Toen terecht.

img_3467

Trudy geeft eerlijk toe. “Vintage en retro zijn mijn passie, eigenlijk al sinds ik een jaar of 19 ben. Ik was toen al gefascineerd door de jaren ’70 en ’80 en verzamelde spullen uit die jaren als een hobby. Dat dit een beetje uit de hand gelopen is kan je wel zeggen (smile, smile); het liefst heb ik het merendeel van het aanbod uit mijn winkel in mijn eigen huis staan. En weet je wat het leuke is? We trekken niet alleen publiek van het eiland, maar onze bezoekers komen ook van ver daarbuiten. Vaak zien mensen iets in de webshop wat ze toch nog ‘live’ even willen zien en aanraken. Die nemen dan de moeite om naar Sommelsdijk te rijden. Hoe gaaf is dat!”

19Toen
Oostdijk 63
3245 AS Sommelsdijk
Tel: 0187 489988 (onder openingstijden)
website

Geopend
woensdag 10.00-17.30 uur
donderdag 13.30-17.30 uur
vrijdag 13.30 – 20.00 uur
zaterdag 10.00 – 17.00

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

One comment

  1. 19 november 2016 at 20:55

    Top winkel en bijzonder vriendelijke eigenaresse. Heb er al vaak iets gekocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *