,

Eetcafé Quartier Latin aan de haven van Middelharnis

Een belangrijk aspect voor een geslaagd avondje uit eten is voor mij de bediening. Is het eten lekker maar de bediening slecht? Dan ben ik niet tevreden. Is het eten wat minder, maar de bediening top? Dan heb ik tóch een fijne avond.
Bij Quartier Latin aan de haven van Middelharnis zit het met de bediening wel snor. Vriendelijke ontvangst, attent op het vullen van de glazen en super aardig tegen onze 7-jarige. Over het eten heb ik ook helemaal niets te mopperen; een geslaagde avond dus!

Twee gerechten waren mij van harte aanbevolen. Als voorgerecht moest ik écht Leons kiploempia’s met knoflook-chili dip proberen en als hoofdgerecht werden de spareribs van harte aangeraden. “De beste van Goeree-Overflakkee en ver daar buiten” vertelde mijn bron mij.

De loempiaatjes als voorgerecht werden geserveerd met lekker, vers gebakken stokbrood. Zo knapperig alsof het nét uit de oven kwam; zo proef ik het niet vaak! De bijbehorende dip was niet alleen lekker bij de loempia’s, maar bleek ook een heerlijk sausje om je broodje in te dippen.

Als hoofdgerecht koos ik de Havensteak, een lekker stuk vlees van het Schotse Aberdeen Angus. Thuis eet ik niet zo heel veel vlees, maar als ik uit eten ben vind ik het heerlijk om een biefstuk te bestellen. De gegrilde steak was mals en werd geserveerd met champignons en een pepersausje. De hoeveelheid frietjes en salade die bij de biefstuk kwamen was precies genoeg voor mij. Mijn tafelgenoten aten hun vingers bijna op van de inderdaad heerlijke spareribs. Een verrassend lekkere Merlot maakte het geheel compleet.

Quartier Latin is een kindvriendelijk eetcafé waar het goed eten is voor een vriendelijke prijs. Het ligt heel gezellig aan de haven en zeker in de zomer is het op het terras goed toeven. Binnen is het ingericht zoals je van een eetcafé mag verwachten; bruine tafeltjes en dito stoelen en natuurlijk met een kaarsje op de tafel. Wat mij zeker aanspreekt is dat Quartier Latin zoveel als mogelijk werkt met dagverse en streekproducten; een mooi initiatief!

Eetcafé Quartier Latin
Vingerling 11
3241 EB Middelharnis
Telefoon: 0187 483764

Geopend van woensdag t/m zondag

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *