En? Al helemaal gewend?

Een vraag die ik regelmatig krijg is “En? Ben je al helemaal gewend?” Niet zo gek dat mensen dat vragen, de stap die wij genomen hebben om van Den Haag naar Flakkee te verhuizen is nogal wat. Hemelsbreed nét 70 kilometer, maar wát een wereld van verschil!

Het antwoord op de vraag overigens is volmondig “ja, we zijn gewend, gesetteld en hebben het enorm naar ons zin.” De verbouwing van ons huis verloopt voorspoedig, de jongste heeft goed zijn draai gevonden en ik heb al aardig wat fijne mensen ontmoet. In het dorp kom ik altijd wel iemand tegen die ik ken. En trouwens, ook als mensen je niet kennen zeggen ze je vriendelijk gedag. Ook zo’n leuk aspect van hier wonen.

Wat is dan het leukste?

Voor ons zijn er een paar dingen die er uit springen:

  1. De mensen zijn zó aardig! Iedereen neemt tijd voor een praatje, zijn geïnteresseerd en doen vriendelijk tegen elkaar. Bij zebra’s stoppen auto’s ook écht, voorrang wordt verleend waar nodig en kinderen mogen altijd voor.
  2. De omgeving is prachtig. We wisten natuurlijk al het één en ander over het eiland voordat we hier kwamen wonen. Tijdens onze vele tripjes naar Goeree met de camper hebben we al aardig wat mooie plekjes ontdekt. Op de fiets trek ik er regelmatig op uit en word ik nog steeds blij verrast door de mooie omgeving.
  3. Het is zo heerlijk rustig! Regelmatig kom ik in Den Haag en daar gaat alles snel, is alles veel en is alles druk. Aan het einde van de dag ben ik blij als ik de Haringvliet weer oversteek en op ‘mijn eiland’ ben.

Maar zeg eens eerlijk …. vallen er dan ook dingen tegen?

Zelfs als ik heel hard nadenk is het antwoord hierop negatief. Nou ja, ik kan natuurlijk wel wat dingen verzinnen. ‘s Avonds de bus missen op Zuidplein bijvoorbeeld, dat is niet leuk. Dat de AH niet aan huis bezorgt in deze regio, dat is onhandig. En dat ik de echte Flakkeënaar soms niet versta, maar dat is eigenlijk alleen maar grappig.

Vind je het leuk om mij en mijn belevenissen en ontmoetingen op het eiland te volgen? Dat kan ook via Facebook en Instagram.

 

 

 

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *