,

Farmcamps op Flakkee

Ken je het concept van Farmcamps? Het is echt super. Je kampeert bij een boerenbedrijf in Nederland, waar je heerlijk ontspannen geniet van het leven op het platteland. Je logeert in de meest luxe tenten die er maar bestaan. Eigenlijk kan je het geen tenten meer noemen, het zijn in feite kleine huisjes met alles erop en eraan. Voor de kinderen is een dergelijke vakantie helemaal ideaal. Ze mogen op stap met de boer, knuffelen met de dieren, met het hooi rommelen in de Hooi Hooi Speelschuur en nog veel meer.

Farmcamps op Goeree-Overflakkee

Op Goeree-Overflakkee vind je de boerderij in Sommelsdijk. De boerderij ligt op een mooie, rustige plek op het eiland, middenin de polder, op steenworp afstand van het Haringvliet en Middelharnis. Het is een moderne melkveebedrijf. Boer Huibert, boerin Annet en hun vier kinderen zijn er de baas. Maar eigenlijk spelen de koeien natuurlijk de meest belangrijke rol op de boerderij. Dagelijks worden er zo’n 130 dames gemolken. Als je logeert op deze camping maak je het boerenleven van dichtbij mee. Je helpt met het voeren van de kalfjes, je mag kijken bij het melken van de koeien en natuurlijk zit een ritje op de tractor ook op het programma.

Naast de liefde voor zijn dieren, heeft boer Huibert ook oog voor duurzaamheid. De boerderij heeft zonnepanelen en energiezuinige verlichting in de stal. Ook het eten voor de dames wordt door de boer zelf verbouwd. Als ruwvoer krijgen ze maïs en gras, dat weer groeit met de mest van de eigen koeien. Mooier kan je het niet hebben!

Barntent

Bij aankomst op de boerderij word je hartelijk welkom geheten door de boerin, die uitgebreid vertelt over de boerderij en alle leuke dingen die er te vinden en te doen zijn. Wij logeerden in een super de luxe Barntent, waarin je alles vindt voor een fijn verblijf. Ruim, gezellig ingericht en, heel belangrijk vind ik, heel schoon en netjes! Fantastisch in deze tent is de hooizolder waar plek is voor twee kinderen om te slapen. Een echt avontuur als je ‘s avonds naar boven klimt om op je eigen plekje je ogen dicht te doen. En moe ben je zeker, want zo’n hele dag buiten op de boerderij gaan de luikjes zeker snel dicht.

Het weekend dat wij er waren was het heerlijk weer. En eerlijk is eerlijk … ik heb uitstekend kunnen relaxen. Ik had natuurlijk mijn laptop mee om nog wat te werken. Maar nee hoor, de heerlijke hangmat nodigde mij uit om hier volop gebruik van te maken. En dat heb ik dan ook veel gedaan!

 

 

Wil je tijdens je verblijf op stap? Er is voldoende in de omgeving te doen. Wat denk je van de Zeehondenopvang, of een middagje in de Flipjes, een speeltuin in Ouddorp? En heb je zin in de zee? Op de kop van het eiland vind je ruim 25 kilometer aan mooie, brede zandstranden.

Nog meer genieten van Goeree-Overflakkee? Volg dan deze blog! Meer informatie over Farmcamps en de boerderijen vind je ook online.

 

 

 

 

 

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *