Fysiotherapiepraktijk Moniek van Gilst

Een pijntje hier, een kwaaltje daar; de laatste jaren heb ik er steeds meer last van. Schijnt met de leeftijd te maken te hebben. Vervelend, maar gelukkig valt er ook een boel aan te doen. Ten eerste heb je zelf daar een belangrijk aandeel in. Lekker blijven bewegen is een pre. Maar bij sommige blessures of aandoeningen is een bezoek aan een fysiotherapeut écht nodig. Bijvoorbeeld na een operatie, een ongeluk of omdat je tijdelijk wat last hebt van een bepaald lichaamsdeel.

Wat voor mij daarbij heel belangrijk is, is de persoonlijke aandacht die de fysio je geeft. Dat je niet zomaar één van dertien in een dozijn bent, maar een therapeut die écht de tijd voor je neemt. Om te luisteren wat nu precies het probleem is, wat je in het verleden voor lichamelijke problemen en/of ongemakken hebt gehad en die samen met jou een behandelplan opstelt.

oefenzaal Moniek van Gilst

Fysiotherapiepraktijk Moniek van Gilst

Afijn. Die praktijk heb ik gevonden in Fysiotherapiepraktijk Moniek van Gilst. Sinds een jaar of 3 is deze praktijk gevestigd in het voormalige pand van de Rabobank, inpandig bij Helius MC aan de Langeweg, je kent het gebouw vast. Het is een fijne, ruime praktijkruimte en voor diegenen die het nodig hebben is er een mooie oefenzaal met allerlei apparatuur die je herstel bevorderen. Moniek runt de praktijk niet alleen, maar samen met Annebelle Breen en Dane Heijnsbroek. Er wordt samengewerkt met huisartsen, buurtzorg, podotherapeuten en huidtherapeuten om zo de optimale zorg te bieden. De therapeuten hebben verschillende specialisaties en cursussen gevolgd, om zo bij iedere cliënt de meest effectieve therapie toe te passen. Naast de praktijk aan de Langeweg kan trouwens ook bij Sportcentrum Bfit terecht.

Je kunt bij de praktijk terecht op verwijzing van je huisarts, maar je kunt zelf ook rechtstreeks contact opnemen. Een greep uit het aanbod:

  • ‘algemene’ fysiotherapie, een vorm van therapie die bedoeld is voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Kort door de bocht: pijn aan de spieren, pezen, banden en gewrichten
  • manuele therapie is meer voor mensen met klachten in het bewegingsapparaat, dus de wervelkolom en gewrichten in armen en benen
  • sportfysiotherapie is voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten en zo snel mogelijk hun sportactiviteit willen hervatten
  • mensen met kanker kunnen veel baat hebben aan een oncologische fysiotherapeut. Vaak ontstaan er door de ziekte bewegingsproblemen en daarbij is de fysiotherapeut van groot belang.

Bel voor een afspraak met 0187-481284 of vul het contactformulier op de site in. De praktijk is rolstoeltoegankelijk en er is een lift aanwezig.

Home

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *