Geitenboerderij de Mèkkerstee

In Ouddorp vind je Geitenboerderij de Mèkkerstee. Eigenlijk is het veel meer dan een geitenboerderij. Je kan er namelijk ook lekker spelen in de kinderboerderij, een zelfgemaakt ijsje eten en heerlijke koffie drinken in het restaurant. Ook zie je met eigen ogen hoe in de kaasmakerij de kaas wordt gemaakt. En heb je daar trek van gekregen? In de landwinkel kan je dan terecht voor de meest heerlijke streekproducten. En natuurlijk ook voor de eigen Mèkkerstee kaas!

Geiten en meer

De Mèkkerstee is een biologische geitenboerderij. In de moderne stal krijgen de ca. 650 geiten de beste verzorging. De medewerkers gaan liefdevol met de dieren om en er is zelfs een heuse wellness voor ze ingericht. De geiten krijgen het beste voer wat er maar is: het eigen grasklaver met kruidenhooi, wat zorgt voor de beste melk. De geiten worden op vaste tijden gemolken. Wil je dat wel eens zien? Zorg dan dat je er om half 4 ‘s middags bent, dan kan je het van dichtbij bekijken. Helemaal leuk natuurlijk is de Mèkkerstee bezoeken in de tijd dat er lammetjes worden geboren. Ieder jaar wordt er zelfs een speciale kraamkamer voor hen ingericht. Zo schattig! Maar naast het bezoeken van de geiten is er nog veel meer te doen. Er is een klein speeltuintje en er zijn ook tal van andere dieren aanwezig. Zoals een stel koeien, wat varkens en natuurlijk ontbreken ook de konijntjes niet op de kinderboerderij.

Ook belangrijk!

De Mèkkerstee is een zorgboerderij. Dat betekent dat mensen met psychische problemen en met een verstandelijke beperking werken op de boerderij. Zo dragen zij een steentje bij aan het reilen en zeilen op de boerderij. Ze helpen met de verzorging van de dieren, doen inpakwerkzaamheden, helpen in de kaasopslag of in de winkel en het restaurant.

De Mèkkerstee
Hofdijksweg 34
3253 KB Ouddorp 
0187 684050

info@demekkerstee.nl

 

Geopend dinsdag t/m zaterdag van 09.00-17.00 uur. Toegang is gratis!

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *