Het Diekhuus in Middelharnis

Als je op Goeree-Overflakkee woont ken je zeker het Diekhuus. Dat is hét sociaal cultureel centrum van het eiland en iedereen is er wel eens geweest. Hetzij voor de peuterspeelzaal, de muziekschool, yoga, dans, theater, bioscoop of een concert. Want ja, zoveel heeft het Diekhuus dus te bieden. Omdat zoveel verschillende soorten mensen om diverse redenen gebruik maken van het Diekhuus, is het een levendig gebeuren. Er is altijd wel íets aan de gang!

Vroeger

Het gebouw is van 1885, dus al ruim 130 jaar oud. In vroeger jaren was het een school. Het is een typisch voorbeeld van een plattelandsschool van het einde van de 19e eeuw. De oostelijke vleugel van de dorpsschool werd gebruikt door de meisjes en de westelijke vleugel door de jongens. Sinds 1984 is het Diekhuus in dit mooie centraal gelegen pand gevestigd.
Met de grote verbouwing van 2013 -die met onvoorstelbaar veel inzet van vrijwilligers en medewerking van bedrijven en gemeente tot stand kwam- ging er voor het Diekhuus een nieuwe fase in. De ambitie om een cultureel centrum te zijn werd uiteindelijk gerealiseerd in een oud schoolgebouw dat alle mogelijkheden biedt voor ontmoeting en cultuur.

Voorstellingen

Onlangs was ik er twee keer in korte tijd; bij heel verschillende voorstellingen. In de herfstvakantie werd er een pyjama-ontbijt georganiseerd met film. Kinderen mogen in hun pyjama komen en na een overheerlijk ontbijtje vertrekt het gezelschap naar de Rabobankzaal waar de film wordt vertoond.

Kort daarna was ik er bij een optreden van Jan Rot, een Nederlandse zanger, componist en tekstdichter. Maar ook als je van een heel ander genre houdt, ben je in het Diekhuus op de juiste plek. Er is cabaret, er zijn lunchvoorstellingen en er is kindertheater. In de foyer kan je terecht voor een hapje en een drankje en vaak wordt er, voorafgaand aan de voorstelling, een diner georganiseerd.

Voor het volledige programma en tickets kan je terecht op de website van het Diekhuus.

Beneden Zandpad 7
3241 GA  Middelharnis
Telefoon (0187) 48 24 00
e-mailadres : receptie@zijngo.nl

 

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *