, ,

Kom je ook naar de Flakkeese Dagen?

Als een overkanter ben je natuurlijk (nog) niet op de hoogte van alle evenementen die op Flakkee worden georganiseerd. Het is een beetje zoeken en speuren wat voor leuks er allemaal te doen is. En ja, lieve lezers, dat is er zeker!

Blij verrast was ik om te lezen dat binnenkort, op vrijdag 15 en zaterdag 16 april, de Flakkeese Dagen zijn. Mijn hart maakte een klein sprongetje, want dit doet me sterk denken aan de festiviteiten rond Koninginnedag (toen nog wel) in Pijnacker. Feest, feest en feest, en dan met name in de, hoe kan het anders, feesttent.

10375980_914712908572445_5658173842933809170_n

De Flakkeese Dagen is het langst bestaande en bekendste jaarlijkse popfestival op Goeree-Overflakkee. Het unieke is dat alle bands afkomstig zijn van of een duidelijke binding hebben met Goeree. De dagen kennen een lange historie, in 1989 werd het evenement voor het eerst gehouden op een vrijdagavond in het toenmalige Jailhouse-gebouwtje. Er traden toen 7 bands op en er waren maar liefst 125 bezoekers. Joehoe! Tegenwoordig is dat wel een ander verhaal. Het is een tweedaags feest in twee tenten. Er zijn bijna 30 acts en de dagen zijn goed voor 2500 bezoekers. De line-up van dit jaar zegt me eerlijk gezegd niets, maar daarom misschien des te leuker om te gaan.

Wat, waar en hoe?

De locatie voor de feestdagen is het bedrijventerrein Oostplaat in Middelharnis.
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij het Tabakswinkeltje, Westdijk 44, Middelharnis. Je betaalt daar voor een dagkaart € 15,00, een 2-dagenkaart kost je € 22,50. Kaarten aan de deur kopen kan natuurlijk ook. Je betaalt dan wel iets meer, 17,50 voor een dagkaart en voor 2 dagen betaal je dan 25 Euro.

Wij gaan! Zie ik je daar? En voor mijn Haagse familie, vrienden en vriendinnetjes … Goeree is echt zo ver niet hoor! Kijk maar eens hier!

Meer informatie vind je op de site van Popstichting Jailhouse.

Fotocredits: Arnold de Ruiter

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *