,

Kom je spelen in de Escape Room?

Sinds kort is het op Goeree-Overflakkee mogelijk om een escape room te spelen. Een escape room is een attractie waarbij je in teamverband wordt opgesloten in een ingerichte kamer. Het doel is om binnen 60 minuten uit de kamer te ontsnappen door het oplossen van diverse raadsels en puzzels. In de kamer zijn vaak hints te vinden om achter bepaalde oplossingen te komen. De spelleiders bevinden zich buiten de kamer en kunnen de deelnemers binnen de tijd helpen te ontsnappen.

The Office Escape is vanaf december geopend en is het ideale groepsuitje, bijvoorbeeld met vrienden, familie of collega’s. Het verhaal van The Office Escape speelt zich af rond 1955. Een nieuw bedrijf, Woninginrichting Sommelsdijk, heeft zich onlangs gevestigd in Sommelsdijk en zoekt nieuw talent voor de functie van meubelontwerper.

Ik heb nog nooit een Escape Room gespeeld, maar het lijkt me echt super leuk om een keertje te doen. Bijvoorbeeld met een groepje vriendinnen, of een stel collega’s. En jullie? Durven jullie deze uitdaging aan?

De escape room is gevestigd op de 2e verdieping van Klein HandelsGebouw op de Sint Jorisdoelstraat 7-9 in Sommelsdijk. Dit is een flexwerkplek waar men kan vergaderen en werken, maar waar ook diverse activiteiten plaatsvinden. The Office Escape is elke zaterdag te boeken van 10:00 tot 22:00 uur via de website www.escapeenterprise.nl.

“Escape rooms zijn afgeleid van de ‘point and click games’. Tegenwoordig zie je deze spellen veel op de smartphone, waarvan ‘100 Floors’ een bekend voorbeeld is. Bij deze spellen moet je puzzels oplossen door de beschikbare voorwerpen aan te klikken. Een escape room is daar een levende variant van. Je komt in een ruimte vol met voorwerpen en aan jullie de taak om hiermee de bom te ontmantelen. Meer informatie heb je niet nodig, net als bij de spelletjes kom je er vanzelf achter.”

 

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *