,

Laarzenpad Middelharnis

In de krant las ik onlangs over het Laarzenpad. Mooie naam, klinkt lekker, maar het riep ook wel wat vragen bij mij op. Kan je het alleen wandelen met laarzen aan? Waarom dan? En wat als je schoenen of slippers aanhebt? Mag je dan het pad niet op? Reden genoeg om zelf op onderzoek uit te gaan.

 bord laarzenpad

Wat is het?

Het Laarzenpad is een wandelpad van 2 kilometer tussen het Havenhoofd en de Spuistraat in Middelharnis. Het is bedoeld om bezoekers vanaf het water te motiveren om naar het centrum van Middelharnis te lopen. Daar zijn immers de vele fijne winkels in het City Center, de horeca in de haven en natuurlijk ook het historisch centrum. Hoe je moet lopen wordt heel duidelijk aangegeven door middel van getekende voetstappen op de stenen. Startpunt is de plek waar de Waterbus aanlegt. Er wordt aangegeven dat het 3.125 passen is om de Menheerse Werf te bereiken. Eerlijk gezegd heb ik dat niet nageteld; het is gewoon een lekker wandelingetje, klaar uit. Je hebt mooi uitzicht over het kanaal en je loopt grotendeels over de Oosthavendijk.

laarzenpad voeten

Waterbus en treintje

Ik ben er nog niet mee op pad geweest, maar de Waterbus vind ik een super idee. Deze boot vaart vanuit Rotterdam naar het Haringvliet en vanaf Middelharnis een rondje langs Stellendam, Hellevoetsluis en Tiengemeten. En heb je geen zin om bij aankomst bij ‘t Hoad te lopen? Dan neem je het pendeltreintje. In de zomer rijdt deze heen en weer tussen de Waterbushalte aan het Havenhoofd en de Menheerse Werf.

laarzenpad

Natuurlijk zijn de Waterbus, het Laarzenpad én het treintje in principe bedoeld voor de toeristen. Maar hoe leuk is het om dit zelf, als échte inwoner van Goeree-Overflakkee, ook eens te doen. En ja, dat kan natuurlijk ook gewoon met schoenen of slippers aan! Ik weet zeker dat jij dit ook leuk vindt!

 

 

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *