, ,

Nog even oefenen met het Flakkees dialect

Een paar weken terug was ik bij Croissy in Middelharnis. Ik was een dag op Goeree om een aantal basisscholen te bezoeken voor Quint. Tussen twee bezoekjes door had ik gelukkig tijd om lekker uitgebreid te lunchen. En dat deed ik bij Croissy aan het Benedenzandpad in Middelharnis. Ik was er al eens eerder geweest en vond de ‘skipunt’ die ik bij mijn koffie had om mijn vingers bij af te likken. De bediening van Croissy is ook heel attent en aardig, dus reden genoeg om er nog een keertje heen te gaan. Dit keer at ik een een heerlijke lunch: een herdersbroodje met oude kaas, wat heel verrassend werd geserveerd.

IMG_1198

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar goed, dit even terzijde.Het was een doordeweekse dag en dat betekende veel plaatselijke mensen op het terras. Ik zat lekker in het zonnetje met mijn broodje en mijn boekje en probeerde ook te luisteren naar wat de andere bezoekers allemaal te vertellen hadden. Nieuwsgierig aagje hé 🙂 En geloof me …. voor mij was het veel abracadabra want dat Flakkees dialect …. dat is me er eentje. En wil ik straks een beetje inburgeren, dan moet ik toch zeker wel wat kunnen verstaan.

Heel toevallig liep ik tegen een website aan waar allerlei dialecten te vinden zijn. En zo ook het Flakkees dus! Echt super leuk om eens door te lezen en hardop uit te spreken. Een tongbrekende voor mij is die spieker nie hoge ….. 

Maar heel leuk, want ik weet nu waar een moppevreter vandaan komt en wat iemand doet als hij Over Den Histerd heen spoege. Daarnaast weet ik dat wij zeer waarschijnlijk gaan wonen in Sommerdiek en dat ik moet opletten als iemand zegt Heit al gehoard??

Graag tips voor nog meer uitspraken die ik écht moet kennen voordat ik mijn volgende stap op het eiland zet!

 

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

2 comments on “Nog even oefenen met het Flakkees dialect

 1. 9 december 2016 at 17:55

  Hallo Heleen
  Goeree schrijf je met één r. Dat wou ik even kwijt.
  Je blogs lees ik overigens met veel plezier!
  Met vriendelijke groet,
  Corrie Volaart
  Geboren en getogen op het eiland 😊

  • 9 december 2016 at 18:04

   Hoi Corrie, wat leuk dat je mijn blogs leest! En veel dank voor je bericht, dit was een slordige typefout! Heb het direct even aangepast! Heb jij als rasechte Goereese nog tips, waarover ik kan schrijven? Hoor ze graag. Fijn weekend, groetjes Heleen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *