Portret van Edith van den Berg

Dit keer het portret van Edith van den Berg. Met haar man Henk runt Edith al 25 jaar Lunchroom Croissy aan het Beneden Zandpad in Middelharnis.

Edith is 50 jaar geleden geboren aan de Battenoordsedijk, tussen Nieuwe Tonge en Battenoord. Als een echte boerendochter voelde zij zich als kind heerlijk op de boerderij. Er was voldoende ruimte, altijd wat te doen en zij was gék op de paardjes, die ze dan ook graag verzorgde.

Edith heeft haar HAVO diploma gehaald op een internaat in Oudenbosch, waarna ze in Zwolle de hotelschool doorliep. Daar ontmoette ze ook Henk, met wie ze na het afstuderen een jaartje met een oud, klein campertje rond heeft gereden door Europa. Zij verdienden de kost met allerlei kleine baantjes, zoals druiven plukken en werken in de horeca.

Toen Edith en Henk terugkwamen op het eiland was het idee een lunchroom te starten al geboren. Het pand waar de lunchroom zich bevindt was aangekocht door Edith’s ouders en het duurde niet lang en Croissy was geboren. “Het is een écht familiebedrijf. Iedereen in de familie denkt, doet en werkt mee als het nodig is.”

“Waarom wij het op Goeree-Overflakkee zo fijn vinden?” Ik denk dat het ermee te maken heeft dat wij alles niet TE willen, zoals eigenlijk de meeste eilanders. Natuurlijk willen wij ook wel eens wat anders, maar niet TE…..en natuurlijk wil Croissy wel eens vernieuwend zijn, maar niet TE…….en natuurlijk springen wij wel eens uit de band, maar niet TE….. MIsschien is dat zelfs het motto van het eiland …. wel een beetje, maar niet TE.”

Favoriete plek

Edith favoriete plek op het eiland is in Ouddorp. “We hebben daar een vakantiehuisje en wij vinden het geweldig om in de zomer daar te zijn. We werken uiteraard dan ook, maar met de auto zijn we zo weer in Menheerse en in no time staat het terras weer pico bello klaar voor een nieuwe dag.”

Tot slot wil Edith nog het volgende kwijt: “Geniet van ons prachtige eiland en steun de mensen die zorgen dat alle voorzieningen op pijl blijven. Ga lekker naar een vereniging, probeer je in te zetten voor de gemeenschap op jouw eigen manier en leer de mensen om je heen kennen. Zo maak je dit eiland ook echt jóuw eiland!

Lunchroom Croissy
Beneden Zandpad 1
3241 GA Middelharnis
info@croissy.nl

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *