Portret van Peter Kranse

Geboren en getogen op Flakkee is Peter Kranse, 51 jaar. Hij woont sinds maart 2009 met zijn vrouw Carolien en zoon Bas van 20 midden in de polder in Middelharnis, tussen Nieuwe Tonge en Stad aan ‘t Haringvliet.

Peter is geboren in Sommelsdijk, in de Voorstraat, één van de mooiste straten van het dorp. Zijn ouders hadden er een drukkerij en het gezin woonde boven de zaak. Toen de drukkerij in 1989 meer ruimte nodig had heeft het gezin de bovenverdieping verlaten en is gaan wonen in Stad aan ‘t Haringvliet.

Eenmaal getrouwd verhuisden Peter en Carolien naar Oude Tonge, waar zij met veel plezier hebben gewoond. In 2007 kreeg het gezin de gelegenheid om een kavel grond te kopen, midden in de polder. Een mooie kans die zij niet wilden laten lopen. Sinds 2009 wonen zij dus weer in de regio Middelharnis/Sommelsdijk.

Peter heeft altijd op het eiland gewoond, ook toen hij na zijn middelbare schooltijd ging studeren in Rotterdam. Hij pendelde toen gewoon heen en weer.

Het mooie van Goeree?
Goeree-Overflakkee biedt rust en ruimte, terwijl alle stedelijke voorzieningen die je eventueel zou kunnen missen binnen een half uur goed te bereiken zijn. Verder zijn het bos en het strand binnen 30 km voorhanden.

Wat mis je?
De meest belangrijke voorzieningen zijn in de dorpen wel te vinden, internet is tegenwoordig een goede aanvulling op een eventueel gemis. Wat wél een minpuntje is, is het feit dat er voor de jeugd niet zo heel veel vertier is.

Wat is je favoriete plek?
Ik ga graag naar de Brouwersdam aan de zeezijde. Als het hard waait lekker rondstruinen over het strand. Kijken naar onze zoon die aan het kitesurfen is. En daar veel foto’s van maken! Hij geeft in het seizoen les in het kitesurfen, en als hij geen les geeft en het (liefst zo hard mogelijk) waait is hij in zijn element. Dan móet hij naar het water! De kitesurf scene is zo lekker relaxed. Altijd tijd voor een praatje, geintje en altijd bereid elkaar te helpen. Iedereen kent elkaar. Na afloop lekker wat eten en drinken in één van de strandtenten, wat wil je nog meer? Hiervan krijg je een écht vakantiegevoel!

Peter is eigenaar van Kranse Printwrx en is zijn bedrijf is gevestigd in Sommelsdijk. Meer informatie? 
www.kranseprintwrx.nl of www.facebook.com/kranseprintwrx.

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *