Portret van Meijk van Nimwegen

Meijk van Nimwegen is 39 jaar en woont samen met zijn vrouw Marijn in Sommelsdijk. Samen hebben zij twee dochters, Roux van 8 en Joe van 5.

Meijk is in Sommelsdijk geboren en woont bijna zijn hele leven al op het eiland. De enige jaren dat hij niet op Goeree woonde was tijdens zijn studie en in de beginperiode van zijn werkzame leven. “Maar we wilden graag kinderen en het eiland is een fijne plek om kinderen op te laten groeien” vertelde Meijk mij. En zodoende verhuisden Meijk en Marijn naar Sommelsdijk.

De gemoedelijkheid en de ruimte om je heen is wat Meijk het meest waardeert op het eiland. “Ons kent ons, op de positieve manier. Daarnaast voel ik me altijd veilig.”
Meijk vindt ook dat de Flakkeeënaars hele bezige bijtjes zijn. En als je zelf ondernemer bent, is dat vanzelfsprekend een prettig klimaat om in te wonen. Daarnaast zijn het lieve, trotse en hardwerkende mensen. Ze kijken de kat uit de boom en hebben soms ook wel een vooroordeel. Maar tegelijkertijd zijn zij altijd bereid dit bij te sturen. Eigenwijs, dat wel. En als je het vertrouwen niet schaadt, ontstaan er mooie dingen.

Meijk vindt dat GO eigenlijk geen minpunten heeft. Maar als je er dan toch eentje moet noemen… Omdat het een eiland is waarop nog een groot deel politiek gezien kerkelijk stemt, wordt GO door de buitenwereld vaak genoemd als kortzichtig met een wat ouderwets gedachtengoed. Daar hangt waarheid aan, maar als je de Flakkeeënaar wat beter leert kennen dan merk je een grote tolerantie en een maatschappelijke betrokkenheid. “Ik vind het wel eens jammer dat men dat niet altijd ziet.”

Het mooiste plekje kiezen op GO vindt Meijk moeilijk. “Er is zoveel moois! Wij gaan graag met de kinderen naar het strand en wandelen in de natuur. Naar het Diekhuus theater, gezellig winkelen of eten aan de haven.”

Meijk is eigenaar van Wurld.

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *