Portretje Eveline Kern

Eveline Kern is 41 jaar geleden in Dirksland geboren. Momenteel woont Eveline met haar twee kinderen van 7 en 9 jaar boven Brasserie ’t Vingerling aan de haven van Middelharnis. De familie Kern is een echte horeca-familie, de ouders van Eveline hebben jarenlang de Hooge Heerlijkheid in de Voorstraat van Middelharnis gerund. Dat Eveline na de middelbare school de middelbare hotelschool ging doen was dan ook niet zo verwonderlijk. “De horeca is mij met de paplepel ingegoten.”

Na een aantal opleidingen en reizen in verre buitenlanden verder keerde Eveline op haar 25e terug naar Goeree-Overflakkee en startte zij restaurant ’t Vingerling in het mooie monumentale pand aan de haven. De eerste jaren nog samen met haar moeder, maar momenteel runt zij de zaak alleen. Met hulp natuurlijk van haar team, want zonder hen zou de Brasserie niet eens kunnen bestaan!

Wat mis je op Goeree-Overflakkee

Eveline vindt het jammer dat er qua uitgaan niet veel te doen is voor de leeftijdscategorie 35 plus. Een mooi grand café, een wijnbar en een bioscoop …. dát zou echt een enorme aanwinst voor het eiland zijn. Ook voor de jachthaven ziet zij kansen. “Wat denk je van fietsverhuur of een watersportwinkel?”

strand ouddorp

Mooiste plek op het eiland

Eveline wandelt graag door de duinen van Ouddorp en het strand is één van haar favoriete plekjes. “In het voorjaar ziet het er daar zo geweldig uit! Alles is groen de vuurtoren steekt dan nóg mooier af in het landschap. Ik wijs mijn kids er dan ook altijd op hoe fantastisch het is om hier te wonen. Voor hen is het vanzelfsprekend, maar kijk eens om je heen, zo mooi.”

Eveline is eigenaar van Brasserie ’t Vingerling.

 

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *