Proeverij 13 in Ooltgensplaat

Proeverij 13 kennen sommigen misschien wel als de delicatessenwinkel van Gerard en Heleen Vink. Maar na 8 jaar vonden Gerard en Heleen het tijd worden voor een nieuwe uitdaging en na een kleine verbouwing richten zij zich sinds kort volledig op de horeca.

 

De proeverij

Wanneer je binnenstapt voel je gelijk de gezelligheid in dit sfeervolle pand. Een industriële look gecombineerd met veel warmte zorgen ervoor dat je lekker wilt tafelen. Achterin vind je een gezellige tuin, waar het met mooi weer vast ook heerlijk is. Wij beginnen onze borrel met een huiswijntje en een Solaes biertje (ja, ook die worden hier sinds kort verkocht!) en deze smaken al erg goed. Omdat een drankje voor ons toch altijd nog beter smaakt met iets lekkers erbij, kiezen we voor ‘Borrelplank 13’. Heleen duikt de keuken in en we krijgen een goed gevulde plank met worst, kaas, zelfgemaakte tapenade en rucolapesto met heerlijk brood.

Alles wat je krijgt voorgeschoteld is vers, duurzaam en zelfgemaakt en uiteraard proef je dat ook. Op vrijdagavond kun je (eventueel na de borrel) ook aanschuiven voor de vrijdagavondmaaltijd. Elke week wordt er een ander gerecht aangeboden. Ideaal voor als je geen zin hebt om te koken en je weekend leuk wilt beginnen.

Op zaterdag kun je terecht voor een 3 gangendiner. Het menu varieert regelmatig en is vriendelijk geprijsd, want voor maar € 23,50 per persoon kun je een avondje heerlijk eten. Reserveren is wel aan te raden, de zaterdag is populair en snel gevuld! Wil je een feestje geven of een vergadering organiseren dan kun je deze leuke en knusse locatie ook afhuren. Hoe leuk is dat?

De borrelplank en de heerlijke drankjes smaken in ieder geval naar meer. Wij gaan zeker nog eens terug voor de vrijdagmaaltijd of het diner op zaterdag. Maar bovenal, wat een verrassing om zo’n leuke plek in Ooltgensplaat te vinden!

Proeverij 13
Voorstraat 13
3257 BC Ooltgensplaat
06 54 65 76 33 of
info@proeverij13.nl

Geopend op vrijdag 16-22 uur en zaterdag 18-23 uur

Share

About Petra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *