Restaurant de Visbank in Herkingen

Alsof de tijd heeft stilgestaan in de tachtiger jaren … dat is wat je ziet als je binnenloopt bij Huiskamerrestaurant de Visbank in Herkingen. Maar direct daarachter valt de grote glimlach van gastheer Anton op. Welkom bij Restaurant de Visbank!

Al 35 jaar wonen Anton en zijn vrouw Ligra in Herkingen en zijn zij de trotse eigenaars van het Huiskamerrestaurant. Anton is de gezellige gastheer, terwijl zijn vrouw Ligra in de keuken de scepter zwaait. Toen ze het pand in de tachtiger jaren kochten was het een café restaurant. Zo eentje met een biljart in het midden van de zaak. Heel gezellig, maar toch kozen de eigenaars op een gegeven moment voor het loslaten van het café deel. Ligra heeft een horeca-opleiding, kookt heel graag en 1 plus 1 maakt al snel 2. Zij heeft een sterke voorliefde om met seizoens- en streekproducten te koken; een vaste menukaart vind je dan bij de Visbank ook niet. Afhankelijk van het seizoen en het aanbod van het moment wordt de kaart samengesteld..

Wat aten we?

Zoals gewoonlijk vond ik het weer lastig om te kiezen en daarom ging ik dit keer voor twee voorgerechten: de Rendez Vous met gerookte zalm, gestoomde makreel, ingelegde citroen en crème fraiche en de Mosselen á l’escargots. De zalm met makreel was al heerlijk maar bij de mosselen likte ik bijna het bord leeg. De Zeeuwse mosselen worden opgediend op een bord waarop je gewoonlijk slakken geserveerd krijgt. Over de mosselen ligt een laagje kruidenboter en kaas en het gerecht wordt in de oven gebakken. Natuurlijk krijg je er een mandje met knapperig stokbrood bij. Lekker dopen!

Mijn tafelgenoot smulde van de verse kabeljauw, geserveerd met frietjes, rijst én verse worteltjes en de jongste genoot van het kindermenu: vers fruit vooraf, een pannenboek en een ijsje met verrassing na. We dronken er de frisse Nieuwzeelandse Tohu Sauvignon Blanc bij, een perfecte combinatie met de vis.

Als je wilt eten in een gezellige en huiselijke omgeving, niet vies bent van een praatje met de gastheer (die gerust even een stoel aanschuift en een gesprekje met je aanknoopt) én houdt van lekker eten, ben je bij Restaurant de Visbank zeker op het juiste adres. Bel wel even van te voren of er plaats is, zeker in de zomermaanden is het restaurant snel vol.

Huiskamerrestaurant de Visbank
Kaaidijk 19
3249 AJ Herkingen
Telefoon 0187 66 95 34

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *