,

Rondje Ooltgensplaat

Regelmatig maken wij een wandeling, op Goeree-Overflakkee zelf of in de nabije omgeving. Natuurlijk op zoek naar de mooiste plekjes!

Rondje Ooltgensplaat

Onlangs liepen we een rondje Ooltgensplaat. Nou ja, geen rondje om het dorp, maar een wandeling in de omgeving. We parkeerden onze auto in het haventje liepen volgens de wandelroute kaart van Goeree-Overflakkee. Ons startpunt was knooppunt 21 en we gingen via 18, 14 en 15 weer terug naar het begin. De volgorde bleek een goede keuze; het eerste deel van de wandeling was wat minder mooi dan het laatste deel. Safe the best for last!

Het eerste stuk van de route voert je door de polder, heerlijk rustig zonder een mens tegen te komen. Aansluitend volgt een klein stukje langs een B-weg, om vervolgens weer af te slaan naar de natuur. Daar stond ons een mooie verrassing te wachten: het Groote Gat. Ik had er nog nooit van gehoord. Het is een natuurgebied wat een eeuw of drie geleden is ontstaan als gevolg van een dijkdoorbraak. Door de enorme kracht van het water ontstond een ondiepe plas. Door de bijzondere combinatie van water, nat grasland en riet is het een optimaal leefgebied voor vogels. En die hoor je daar dan ook volop fluiten en kwetteren.

Het laatste stuk van de wandeling leidt je langs de Hellegatsplaten weer richting het dorp. Wat mij betreft het mooiste stuk van de wandeling, waar je met je haren in de wind echt voelt dat je buiten bent. Heerlijk.

De hele wandeling is ongeveer 8 kilometer en wij deden er 2 uur over. Vragen van onze 7-jarige onderweg als “mam, mag ik even uitrusten?” en “mam, van welk dier zijn deze drolletjes?” zorgden zo nu en dan voor een welkom oponthoud.

 

 

 

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *