Abseilen van de Watertoren van Dirksland

Als je op zoek bent naar een niet-zo-standaard-cadeautje voor je liefste en als jouw hart ook sneller gaat kloppen van originaliteit, spanning en actie is het een top idee! Abseilen van de Watertoren van Dirksland.

Watertoren Dirksland

En ja hoor, daar stonden we dan, aan de voet van de Watertoren van Dirksland. De toren is gebouwd in 1939-1941 en is 62,5 meter hoog. Als je omhoog kijkt is dat best een eind! De laatste keer dat ik in de Watertoren was, is alweer heel wat jaren geleden. De toren was toen in gebruik als restaurant, echt super gaaf.  Sinds 2009 staat de Watertoren leeg, en dat is natuurlijk best heel zonde!

Abseilen

Nadat wij ons tuigje omhadden, beklommen we samen de trappen binnen in de Watertoren. Boven in de toren werden we opgewacht door Arco, één van de eigenaars van Outdoor Westvoorne. Hij vertelde ons enthousiast wat de bedoeling was. En ik dacht alleen maar “Zit dat touw stevig vast” en “waarom wil ik dit eigenlijk?”.

Als eerste klom ik met mijn been over het smalle vensterbankje en keek angstig naar de instructeur. Na wat bemoedigende woorden zwaaide ik ook mijn andere been over de vensterbank en liet me langzaam zakken. Het gespannen gevoel verdween en maakte plaats voor een energieke flow. Ik keek om me heen, terwijl ik me met mijn voeten tegen de Watertoren afzette. Met toch een beetje bevende knietjes stond ik even later op de grond.

Dat had ik toch maar weer mooi gedaan, abseilen van de Watertoren van Dirksland. Niet veel later volgde mijn vriend met een glimlach van oor tot oor en zonder enig spoortje van angst kwam hij relaxed naar beneden. Een geweldig cadeau was zijn mening.

Lijkt het jou ook een leuke uitdaging om te abseilen van de Watertoren, neem dan contact op met Arco de Wit via www.outdoorwestvoorne.nl. Outdoor Westvoorne is een jong en dynamisch bedrijf dat zich richt op de instructie en organisatie van allerlei activiteiten, gespecialiseerd in de outdoor. Naast abseilen kan je met hen ook powerkiten, kajakken, suppen, raften en nog veel meer!

Outdoor Westvoorne
Stationsweg 4c
3255 BL te Oude-Tonge
Telefoon 06-15055637

www.outdoorwestvoorne.nl

Share

About Mariska

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *