,

Strandtent Iloon in Ouddorp

Het zal in het najaar van 2013 zijn geweest toen wij voor het eerst op Goeree-Overflakkee kampeerden met ons oude campertje; op de drive-in van de Klepperstee om precies te zijn. Het weer was nog prachtig, dat herinner ik me nog goed. We haalden mosselen in Stellendam en smikkelden deze buiten op. In de middag hadden we heerlijk gefietst en van de zon genoten bij strandtent Iloon in Ouddorp. Je kunt wel zeggen dat vanaf toen Iloon mijn ‘stam-strandtent’ is.

Iloon buiten

Sinds dat najaar komen we er heel regelmatig. Je zit er fijn, de bediening is vriendelijk, de koffie lekker en op de kaart staat een heerlijke rosé uit de Provence. Afgelopen winter was ik er ook; na een lange wandeling was het bij de houtkachel prima toeven met een kop warme chocolademelk. Heerlijk!

Maar nu is het lente en komt de zomer eraan, tijd voor het terras! Het ruime terras van deze strandtent biedt plaatsen in de zon of de schaduw, net maar waar je zin in hebt. Heel prettig is dan het uitzicht op de ruisende zee en de mensen op het strand. Met het lekkere weer van de afgelopen tijd vind ik het heerlijk om bij Iloon te lunchen. De menukaart is uitgebreid en kiezen valt dan ook niet mee! Als ik je een tip mag geven, probeer dan eens de kipsaté die wordt geserveerd met brood of frietjes. Het vlees van de saté is heerlijk mals en de saus met liefde bereid, dat proef je écht. Mijn tafelgenoot smikkelde van een focaccia met tonijn en mozarella en de jongste at een broodje frikandel speciaal. Want ja, ook dát is bij Iloon natuurlijk te krijgen.

Iloon sate

Als je eens een keertje iets speciaals wil, kan dat bij Iloon ook. Zo serveren ze een high tea, high wine én een high beer, kan je er een kookworkshop volgen (leuk, staat op mijn lijstje!) en ook serveren ze een romantisch ontbijtje voor 2. Mét bubbels!

Strandtent Iloon
Groenedijk 34a
3253 LB Ouddorp
T 0187 682725
Ilona@strandtentiloon.nl

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *