,

Strandtheater Houten Kaap

Strandtheater Houten Kaap ligt in Ouddorp Duin, een gebied vlak achter de duinen. In de zomer wordt er veel georganiseerd op het strandplein en gedurende het hele jaar is er een heel divers aanbod van voorstellingen, muziek, cabaret, films, workshops en shows.

Wat is er allemaal te doen?

Elke woensdagmiddag is er Houten Aap, een verrassende middag speciaal voor de kids. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd, zoals workshops, zang- of theaterlessen en films. In samenwerking met Natuurmonumenten gaan de kinderen ook soms op pad met een boswachter. De middag kost €5,00 per kind, een glaasje limonade en iets lekkers is bij de prijs inbegrepen. Maar natuurlijk is er voor de ouderen onder ons ook veel te beleven. De programmering is heel divers dus er zit zeker iets bij naar jouw smaak. Wat te denken van een Comedy Night? Of een mooi liedjesprogramma, een hilarisch cabaret of een bijzondere theatervoorstelling? Alles komt voorbij in theater Houten Kaap.

Heb je de hele dag de tijd? Maak er dan een gezellig dagje Ouddorp Duin van, er is immers genoeg te doen! Er is een binnen- en buitenspeeltuin, je kan er fietsen huren, er zijn segwaytours en allerlei clincis op het water. En als je ‘s avonds ons strandtheater bezoekt boek je natuurlijk bij het tegenover gelegen restaurant Bij Marc het theaterarrangement.

Geschiedenis Houten Kaap

Op 7 oktober 2017 vond de eerste voorstelling plaats in het Theater, het was er eentje van Dikkie Dik. Het Theater maakt onderdeel uit van de droom van Ludovic den Hollander, de inmiddels overleden oprichter van Vakantiepark De Klepperstee. Hij vond dat er in de regio Ouddorp te weinig te doen was voor toeristen, zeker als het weer wat minder is. Om zijn droom te realiseren is er een Stichting opgericht, de ‘Elk-Weer-Voorzieningen’ Ouddorp Duin’. Vanuit deze Stichting is het strandtheater gerealiseerd.

Een heleboel mensen denken dat het Theater alleen te bezoeken is voor mensen die op Landal Ouddorp Duin verblijven. Maar dat is natuurlijk niet zo! Het Theater is voor iedereen! Jong of oud, local of toerist, iedereen is van harte welkom!

Houd de Facebookpagina van Strandtheater Houten Kaap in de gaten om op de hoogte te blijven van het programma en de activiteiten.

(Ouddorp Duin, aan het einde van de Westerweg, direct aan het strand)
3253 LX Ouddorp
Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *