,

Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Eerlijk is eerlijk. Toen wij hier kwamen wonen in september vorig jaar had ik geen idee dat ik om de hoek bij een museum ging wonen. Ik had eigenlijk ook niet verwacht dat er op het eiland überhaupt een museum aanwezig zou zijn. Dat had ik dus goed mis. Op vijf minuten lopen van mijn huis vind je namelijk het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, een prachtig klein museum waar je een tijdreis door de eilandgeschiedenis maakt.

Museum

Het museum is echt super leuk. Als overkanter was voor mij het verhaal van de streekhistorie natuurlijk interessant, maar ook vond ik het bijzonder om te zien hoe het dagelijkse leven er rond 1900 uitzag. Wist je bijvoorbeeld dat mensen in bedstedes vroeger zittend sliepen? En dat zich in de bedstee ook nog een kribbe bevond waar de jongste familietelg in sliep? Ook de sectie over landbouw en visserij (waar je door middel van interactieve aanraakschermen het verhaal van landbouw en visserij op het eiland meemaakt) en de oude ambachten op de museumzolder waren meer dan de moeite waard om te zien.

Kinderfeestje

Dat het streekmuseum met zijn tijd meegaat bewijzen de kinderfeestjes die in het museum worden georganiseerd. Heb je binnenkort een jarig (klein)kind die in groep 3 of hoger zit? En die wel van een spannend verhaal houdt? Dan is dit feestje ideaal. De geschiedenis van piraat Rooie Klaas komt tot leven tijdens het kinderfeestje; er is zelfs speciaal een film voor gemaakt. De kinderen doen een speurtocht naar de schat van kapitein Zeebeer; schrijven met een ganzenveer en krijgen uiteraard wat te drinken met wat lekkers. Meer informatie en prijzen vind je op de website.

Elke bezoeker aan Goeree-Overflakkee én de Flakkeeënaars zelf moeten zeker een keer het museum bezocht hebben. Voor de prijs hoef je het niet te laten, de entree voor een volwassene is maar 5 Euro, een kind onder de 12 betaalt 2,50.

Streekmuseum Goeree-Overflakkee
Kerkstraat 4 – 12
3245 AK Sommelsdijk
Telefoon: 0187 – 48 37 78
Email: info@streekmuseum.nl

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *