, ,

Theetuin de Bongerd, een rustig plekje tussen de fruitbomen

Ze scharrelen tussen de stoelen en tafels maar laten zich niet aaien. Twee sierkippen met vrolijke kuifjes stelen de kruimels van mijn cake en lopen daarna parmantig weg.

Ik zit met mijn gezin, na een fietstochtje van Nieuwe-Tonge naar de haven van Herkingen, uit te rusten in theetuin De Bongerd. De oudste hebben we met een vriendinnetje afgezet bij watersportvereninging Herkingen. Zij glijden nu met grote snelheid over het water in de Laser Pico van mijn zoon. De een ervaren, de ander ronduit enthousiast. Die houden het samen wel een paar uur vol op het water.

Terug naar de theetuin want daar fietsten we langs terwijl we het kleine dorp Herkingen aan het verkennen waren. Gek eigenlijk, we wonen nu al ruim 15 jaar op Goeree Overflakkee, je kind traint bij de voetbalvereniging Herkingen maar wat ken je het dorp nou? Enfin, gestopt, de fietsen neergezet en de tuin in gelopen. Voor een zondagmiddag was het drukker dan verwacht. Her en der staan zitjes en wij kiezen er eentje onder een dakje. Het waait stevig en dreigt wat te gaan regenen. Wij zitten goed.

bongerd1

Een warme chocolademelk met slagroom, koffie met appeltaart en thee met cake en zelfgemaakte frambozenjam. Voor het uitzoeken van de thee had ik even wat tijd nodig. De keuze is enorm. Ik kies voor ‘Vreugdevuur’, iets met kaneel en peper. Passend bij de naderende herfst. Ik had het al eens in de regionale krant gelezen. Deze theetuin bestaat al jaren. De toenmalige eigenaren, twee oudere mensen, hebben het huis met de tuin verkocht en de huidige eigenaaren kregen in 2006 zoveel vragen van mensen over de tuin en wanneer het weer open zou gaan. In 2008 besloten ze het in ere te herstellen en was de theetuin weer open voor publiek. Het hele jaar kun je op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot zonsondergang terecht voor warme en koude versnaperingen.

bongerd2

Met mijn voeten op een bankje en een warm Vreugdevuur in mijn handen kijk ik langs mijn gezin door de tuin. Pal aan de toegangsweg van Herkingen en toch een heel rustig plekje waar tal van beelden de tuin versieren, de appels aan de bomen hangen en je het gevoel krijgt even uit de drukte van het leven te zijn. Een gewone zondagmiddag in Herkingen wordt zo een herinnering. Nu de kinderen ophalen en over de dijk terug fietsen naar Nieuwe-Tonge. Het weekend is voorbij.

Theetuin de Bongerd

 

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *