Tiengemeten

Al een hele tijd, zelfs nog voor onze verhuizing naar Flakkee, kom ik graag Tiengemeten. Het is een eiland in het Haringvliet, vol ongerepte natuur. Een dagje Tiengemeten is gegarandeerd een heerlijke dag; een dag vol ‘buiten’. En hoe heerlijk is dat. Het begint eigenlijk al op het pontje er naar toe. Zo fijn, de wind door je haren en de frisse lucht in je longen. Vanaf Nieuwendijk vaar je er in 10 minuutjes heen.

Wat is er allemaal te beleven?

Tiengemeten bestaat uit drie gebieden, ieder met een eigen charme en natuur. Weemoed in het Oosten, met kleinschalige akkers waar ouderwetse groenten als pronkboon en biet groeien. In het midden van Tiengemeten ligt Weelde. Dit gebied bestaat uit ruig grasland en open watermoeras. In de wintermaanden is het één drassige vlakte met vooral bergeenden, slobeenden, wintertalingen en heel veel ganzen. Doe dus ook goede schoenen aan als je dit deel wil zien. Tot slot is er de Wildernis, in het westen. Hier zijn vooral slikken en moerassen. Dit is het minst toegankelijke deel.

Op Tiengemeten is het natuurlijk heerlijk wandelen. Natuurmonumenten heeft een aantal mooie routes uitgezet, zoals bijvoorbeeld de Beverroute. Tijdens deze wandeling kom je alles te weten over de bever, het grootste knaagdier in ons land en in Europa. Met de 3,5 kilometer is het ook een heel fijn stuk om met kinderen te lopen.

En over kinderen gesproken, in het seizoen is de speelnatuur fantastisch. Meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten zorgen zeker voor heerlijke middag voor speelplezier!

Kijk voor alle activiteiten, openingstijden en tijden van de pont op de website van Natuurmonumenten.

 

 

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *