,

Verrassend Ooltgensplaat

Vandaag waren wij weer eens op ‘ons eiland’. Ik heb wel eens met jullie gedeeld hè, wat er gebeurt als we Goeree oprijden. Mijn hart maakt dan namelijk altijd een klein sprongetje. Zucht. Thuis.

Afijn. Vandaag wilden we de hoek rondom Ooltgensplaat gaan ontdekken; hier waren we namelijk pas één keertje geweest en eerlijk is eerlijk, dat heeft toen niet veel indruk op mij gemaakt. Geheel op de bonnefooi kwamen we terecht vlakbij het Villapark de Ventjager. We waren op zoek naar een fijn plekje om te genieten van de meegenomen picknick en de vlak in de buurt van de Ventjager, bij de sluis, vonden we een mooi plekje. Natuurlijk wilde ik wat foto’s maken van het mooie raadhuis van Ooltgensplaat en staande bij de keerdeuren raakte ik in gesprek met een mevrouw.

2016-17-07-ooltgensplaat 1

Zij kwam duidelijk uit de buurt; het dialect was onmiskenbaar Goerees. Zij tipte mij om fort Prins Frederik over te slaan, maar eens te gaan kijken bij Paviljoen Sluishaven, een restaurant met een prachtig uitzicht. Het was met de auto een kleine 10 minuutjes verderop. En tips van locals moet je natuurlijk altijd opvolgen! En zij had niets teveel verteld; de weg er heen was al een sprookje en bij aankomst bij het Paviljoen waren we echt heel aangenaam verrast. Wat een pareltje zit daar verstopt.

We hebben er dit keer alleen wat gedronken op het terras, maar we komen zeker terug. Het rustgevende geluid van het klotsende water, de mooie zeilbootjes die voorbij varen en de gemoedelijke sfeer smaken zeker naar meer.

2016-17-07-ooltgensplaat 2

 

 

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *