Wat iedereen moet weten over therapie

Diegenen die mijn blog al een tijdje volgen weten best wat van mij. Dat ik uit Den Haag kom bijvoorbeeld. Dat ik in september 2016 op Flakkee ben gaan wonen. En waarschijnlijk weet je dan ook dat mijn jongste zoon Quint heet en dat hij 7 jaar oud is. Een prachtkereltje.

Uit een eerder huwelijk heb ik nog twee kinderen, Debby en Dax. Zij zijn volwassenen en wonen in Den Haag. Toen hun vader en ik uit elkaar gingen, kon ik best een steuntje in de rug gebruiken, Ik vond het lastig om alleenstaande ouder te zijn en tegelijkertijd mijn verdriet te verwerken. Zo kwam ik terecht bij een thereapeut die me hielp door middel van psychotherapie. Zij heeft mij toen ondersteund om mijn leventje weer op de rit te krijgen en weer muziek in de toekomst te zien.

Psychotherapie Middelharnis

Wat ik me herinner van mijn gesprekken van toen, is dat het ontzettend belangrijk is dat je direct een klik hebt met je therapeut. Je gaat tenslotte je privéleven bloot leggen en dan is vertrouwen heel belangrijk. Toen ik onlangs binnenliep bij Grisalda van praktijk Serta voelde ik me meteen op mijn gemak. De praktijkruimte is warm en gezellig ingericht en geeft direct een huiskamergevoel. Zo van .. ik ben thuis. De warmte straalt ook van therapeute Grisalda af. Een ontzettend lieve, toegankelijke en open vrouw waarbij je eigenlijk vanzelf al gaat praten.

Grisalda ondersteunt bij allerlei problemen die je op je levenspad tegenkomt. Of je nu behoefte hebt aan relatietherapie, wilt werken aan je persoonlijke groei, zingevingsvragen hebt of gewoon even een steuntje in de rug fijn vindt, je kan bij praktijk Serta terecht.

Sommige mensen vinden het spannend om naar een psycholoog te gaan, en dat snap ik best. Maar door Grisalda’s persoonlijke benadering is de drempel voor een consult écht heel laag. Bedenk, dat je door het bespreken van je problemen sterk wordt, niet omdat je leert wát je anders kan doen, maar vooral ook hóe je dit kan doen. Een heel fijne gedachte!

Wat iedereen moet weten over psychotherapie

  1. het is laagdrempelig, therapie is voor iedereen
  2. het is voor allerlei problemen, denk aan angstklachten, sociale klachten, depressies, relatieproblemen
  3. je hoeft écht niet elke week te komen, voor sommige problemen is eens in de maand voldoende
  4. je hoeft ook écht niet op een divan te liggen, Grisalda heeft een fijne bank staan maar ook kan je aan het bureau zitten als je dat prettiger vindt
  5. je kan direct contact opnemen met Serta, maar ook eerst met je huisarts je problemen bespreken. Hij/zij verwijst je dan door
  6. het is niet duur, als je aanvullend bent verzekerd krijg je bijna het hele bedrag vergoed

Praktijk Serta
Langeweg 54
3241 KA Middelharnis
Tel. 06 5164 7498

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *