,

Wijnkoperij Van Eesteren

Het intrigeerde me al een tijdje, het pand aan de Dorpsweg. Soms staan de deuren open en kan je naar binnen gluren. Lange paden met schappen, enorm veel dozen en flessen wijn …. is dit een opslagruimte of kan je er ook wijn kopen? Lucky me, toevallig liep ik laatst Laurens tegen het lijf, eigenaar van wijnkoperij Van Eesteren, gevestigd in het betreffende pand. Hij nodigde me uit om eens langs te komen.

van eesteren schappen

Wijnkoperij Van Eesteren

Wijnkoperij Van Eesteren is een zogenaamd ‘gesloten wijnhuis’. Er is niet écht een winkel, maar het is een wijnpakhuis waar de wijnen worden opgeslagen. Vanuit hier wordt de wijn verkocht en gedistribueerd aan horeca en bedrijven op het eiland.

Maar natuurlijk is er meer. Van Eesteren verkoopt ook wijn die via de webshop Wijnenwereld.nl wordt besteld. Op deze site staan meer dan 900 soorten wijn! Het magazijn fungeert tevens als afhaalpunt voor bestellingen die via de webshop worden gedaan.

eesteren fles wijn

Geschiedenis en toekomst

Ondernemen zit de familie Van Eesteren in het bloed. Opa startte in de veertiger jaren met een limonadefabriekje op de achterplaats van zijn huis. Hij maakte daar zelf limonade gazeuse. In de jaren tachtig werd een begin gemaakt met de verkoop van wijnen en gedestilleerd. De rest is geschiedenis. Vader Bram en zoon Laurens importeren een gedeelte van de wijnen zelf. Hierbij staat een juiste prijs-kwaliteitverhouding hoog in het vaandel. Je koopt bij vader en zoon een heerlijk wijntje voor een schappelijke prijs, maar ben je op zoek naar een pareltje voor een speciale gelegenheid, kan je ook bij hen goed terecht.

En de onderneming blijft ontwikkelen! Het pand aan de Dorpsweg wordt enorm uitgebreid en er wordt hard gewerkt aan een nieuwe webshop.

Wijnkoperij A. van Eesteren
Dorpsweg 31
3245 VA Sommelsdijk
info@wijnkoperij-eesteren.nl
Wijnenwereld

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *