,

Zeehondenopvang A Seal in Stellendam

“Is een zeehond een roofdier? Dat heb ik nooit geweten!” Mijn mond viel écht open van verbazing toen één van de vrijwilligers van A Seal Zeehondenopvang en Expo in Stellendam me dat vertelde. En dat illustreert direct het bijzondere van deze zeehondenopvang; het is niet alleen een heel leuk, maar zeker ook leerzaam uitje!

A Seal vind je in Stellendam, achter restaurant Zoet of Zout. Na binnenkomst in het gebouw waan je je direct in de zee. De ruimte waar de opvang in is gevestigd heeft de uitstraling van de kust: blauwe muren en vloer en houten ‘zandbanken’ waar je op kan klimmen. Op de muren staan allerlei leuke weetjes over het redden van mens en dier. Kinderen kunnen hier vrij rondlopen en de zeehondjes bekijken, zowel binnen als buiten.

aseal stellendam

Wat gebeurt er bij A Seal?

A Seal is een soort ziekenhuis voor jonge zeehondjes die hun moeder zijn kwijtgeraakt of zieke zeehonden. Zij worden daar gebracht door de EHBZ, de Eerste Hulp bij Zeehonden, meestal na een melding op het noodnummer. De eerste drie weken zijn de zeehonden in een geïsoleerde ruimte; zo worden eventuele virussen niet verspreid. Na 21 dagen verhuist het zeehondje naar de serre, een ruimte om verder aan te sterken en samen te spelen.

Is de zeehond sterk genoeg, dan mag hij naar de volgende baden in de buitenlucht, hier wordt er gewerkt aan de terugkeer naar de natuur. Dat gebeurt pas als de zeehond zo rond de 35 kilo is, dan is hij/zij sterk genoeg om te overleven. Meestal vinden de vrijlatingen plaats op de stranden bij Ouddorp of Renesse.

A Seal is een super leuk uitje voor kinderen vanaf een jaartje of vijf. Vanaf die leeftijd begrijpen ze ook de uitleg en kunnen ze meedoen aan een speurtocht. Pluspunt bij A Seal is dat er heel vriendelijke medewerkers rondlopen die bereid zijn al je vragen te beantwoorden. Met twee jongetjes van zeven jaar heb ik me er ruim een uur prima vermaakt.

A Seal Zeehondenopvang en Expo
Haringvlietplein 3 A
3251 LD Stellendam
T:0031 (0)88 27 47 780
E info@aseal.nl

Share

About Heleen

Heleen, moeder van 3 | blogger | signaalgroen.nl | marketing & communicatie | zon, goede wijn en lieve mensen doen mij glimlachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *